[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Jacob Larsen, Steffen Olsen og René Kristiansen blev sent fredag militære verdensmester i riffelskydning. De tre skytter vandt konkurrencen i hurtigskydning ved Military World Games i Rio de Janeiro. Dermed forbedrede de markant deres placering fra sidste års militære verdensmesterskaber, der blev holdt samme sted. Her blev danskerne nummer tre.
- Det er super fedt. Det er noget vi har kæmpet for et helt år nu, siden vi fik bronze. Det kan godt være, at det ser ud som om, at jeg står på gulvet, men jeg svæver, sagde René Kristiansen efter den sidste serie.

Skydningen er slut og Jacob Larsen, René Kristiansen og Steffen Olsen har sikret Danmark en medalje af guld.

Duel om guldet
Jacob Larsen lagde som første skytte godt ud med 565 ud af 600 mulige points, og Steffen Olsen fulgt op med en endnu bedre serie på 568. Det efterlod danskerne på en andenplads, 13 points efter Norge. Den sidste skydning udviklede sig til en ren duel mellem René Kristiansen og norske Ole Bryhn, der tidligere under World Games tangerede verdensrekorden i riffelskydning. Den duel vandt René Kristiansen med 568 points, og Danmark sluttede tre points foran nordmændene.
- Det betyder rigtig meget. Vi har været efter Norge alt for mange år, men i dag lykkedes det at få dem, sagde en glad Jacob Larsen.

Guldmedaljen var Danmarks eneste ved Military World Games, der slutter søndag. Her er der ingen danske atleter i konkurrence.