[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Hvordan siger man farvel, når man sætter livet på spil? Det spørgsmål stillede den danske soldat og rapper Martin Hoffmann Milo med kunstnernavnet M.I.L.O i sangen ”Farvel til 09”, inden han i februar 2010 rejste til Afghanistan som en del af det danske ISAF Hold 9. Nu er videoen til nummeret nomineret til en pris på den amerikanske filmfestival GI Filmfestival, der i år afholdes for femte gang. 
- Jeg synes, at der er fantastisk. Det er næsten ikke til at begribe. Jeg ser det er en stor cadeau til Livgarden og til hele forsvaret, fordi hele denne her festival netop handler om at hylde dem, der tjener deres land. Jeg synes, at vi kan være stolte, når andre lægger mærke til, hvad vores lille land kan, siger M.I.L.O. 

Farvel til 09 er produceret af Julius Telmer fra ICON Proud Productions, og han er lige som M.I.L.O glad over nomineringen.
- Jeg er da stolt. Det er jo en festival, der handler om amerikanske soldater, så det er vildt fedt, at vi er kommet med. Jeg håber, at vi kan være med til at give et lidt andet perspektiv end mange af de andre film, men også at vi kan vise, at vores soldater gennemlever det samme, som de amerikanske soldater, siger Julius Telmer.


Martin Hoffmann Milo i Afghanistan, hvor han kørte eskorte. I dag er han, ved siden af karrieren som rapper, soldat i Den Kongelige Livgarde. Siden han kom tilbage fra Afghanistan har han blandt andet arrangeret en støttekoncert for sårede soldater og medvirket på støttesangen ”United”. 

GI Film Festival finder sted i Washington DC fra den 9. til den 15. maj, og Farvel til 09 får amerikansk premiere den 10. maj. M.I.L.O ved endnu ikke, om han rejser til USA.

Du kan se mere om filmfestivalen her og se og høre den tekstede version af "Farvel til 09" her (via Youtube).