[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Sergent Daniel Wollbrecht satte mandag eftermiddag ny verdensrekord på den militære forhindringsbane. Rekorden blev sat ved konkurrencen i militær femkamp ved Military World Games, der finder sted i Rio de Janeiro i Brasilien. Den nye rekord lyder på 2.10.5.
- Det er for vildt. Jeg er verdens bedste på verdens bedste legeplads, udbrød den lykkelige rekordholder efter at være komme i mål.

Daniel Wollbrecht var på forhånd spået gode chancer for at bryde den gamle rekord, der lød på 2.11.9. Den blev sat af Peter Nienaber fra Tyskland helt tilbage i 1992. Muligheden skyldes, at de brasilianske værter har bygget en forhindringsbane, der ifølge de danske femkæmpere er noget nær perfekt. Og naturligvis at Daniel Wollbrecht ud over at være i forrygende form længe har været stærk på den teknisk svære bane.

Rekordholder i tre minutter
Det blev imidlertid ikke Daniel Wollbrecht, der brød den tyskerens rekord. Den blev brudt af William Warrick fra Venezuela, der i heatet før Daniel Wollbrechs skar verdensrekorden ned til 2.11.5. Men Venezuelaneren fik kun lov at være rekordholder i de tre minutter, der er mellem hvert heat, før Daniel Wollbrecht bankede et helt sekund mere af.
- Det betyder alt for mig. Forhindringsbanen er min bedste disciplin i femkampen og det er den, jeg altid har gået efter. Jeg er sindssygt glad. Det er kæmpe stort, sagde den nye rekordholder.

Også andre af de danske femkæmpere satte gode tider på forhindringsbanen. Den regerende verdensmester Brian Dåsbjerg løb i 2.26.2, og han er efter en fornuftig skydning derfor stadig med i kampen om guldet. Her ligger Daniel Wollbrecht derimod ikke godt, fordi han klarede sig dårligt i skydning, hvor han normalt er stærk og fordi han ikke kan følge de bedste i det afsluttende terrænløb, der løbes torsdag.