[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Rio de Janeiro forbereder sig på at skulle være vært for de Olympiske Lege i 2016. Det kunne man se ved den officielle åbning af det femte Military World Games på byens olympiske stadion lørdag aften. De omkring 8000 atleter, trænere og ledere fra 88 lande og de mange tilskuere blev udsat for et brag af en åbningsfest.
- Det var stort det her. Det er det største, jeg nogen sinde har været med til. Og så kom Pele, verdens bedste fodboldspiller, siger Nadim Yehia, der er militær femkæmper.

Den danske trup ved Military World Games er på 63 atleter og 19 trænere, ledere og hjælpere. De brasilianske værter har sat 22 forskellige sportsgrene på programmet, blandt andet fodbold, beachvolley, dressur og triatlon, men Danmark stiller kun med deltagere i militær femkamp, marinefemkamp, skydning, orienteringsløb, faldskærmsudspring, sejlads og boksning.
- Vi har den politik i Danmark, at det er de tjenstlige idrætter vi deltager i og det er de seks, hvor vi stiller med de militære landshold. Og så har vi muligheden for at tage enkelte atleter med, hvis de ligger på et højt dansk niveau. I det her tilfælde har vi valgt at tage en bokser med, som kan få en medalje, forklarer chefen for den danske delegation, oberstløjtnant Knud E. Andersen.

  
Ved åbningsceremonien blev Dannebrog båret ind på stadion af den regerende verdensmester i militær femkamp Brian Dåsbjerg.
- Det er stort at få lov at gå ind på stadion med det danske flag. Det er sådan noget man altid har drømt om, siger Brian Dåsbjerg

Flere bud på medaljer
Brian Dåsbjerg håber at kunne forsvaret det verdensmesterskab, som han vandt i 2010, og han er Danmarks bedste bud på en guldvinder. Men der er ifølge den sportslige ansvarlige for de militære landshold, Henning Christensen, også gode chancer for danske medaljer i skydning, hvor flere af skytterne vandt VM-medaljer i 2010. Hvis lodtrækningen flasker sig, er der også en chance for en dansk medalje i boksning. Den danske deltager er MP-sergent Carsten Hammer Sørensen, der vandt bronze ved det sidste Military World Games i Indien i 2007 og som er regerende Danmarksmester.
- Alt ud over tre medaljer er en bonus, siger Henning Christensen.

Faldskærmsspringerne tog fat på konkurrencerne allerede lørdag, og fra mandag er alle de danske i gang. Military World Games varer frem til den 24. juli. Se indslag fra de militære lege på Forsvarskanalen.