[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]De næste 2 år vil en stor del af den gamle kanonhal på tøjhusmuseet være optaget af udstillingen, der sætter fokus på den danske mission i Afghanistan. Udstillingen fortæller om de danske soldaters oplevelser, deres hverdag, deres udrustning og deres opgaver.


'
Det har været en større opgave at etablerer udstillingen. Den praktiske opbygning af udstillingen har været koordineret af Nikolaj Thiede, og han er ikke i tvivl om formålet:

" Det, der er vigtigt, er at det danske samfund kan komme ind på udstillingen og få en oplevelse af, hvad det danske engagement i Afghanistan handler om. Tingene på udstillingen er i høj grad leveret af soldater, der selv har været ude, og de gengiver hvad det handler om. Det giver et sandere, klarere og mere nuanceret billede af Afghanistan missionen."

Udstillingen viser, hvad det er for et miljø, Afghanistan udsætter soldaterne for.  De 600 m2 indeholder danske soldaterlejre og omgivelser, der er så autentisk som muligt. Uniformer, våben og mange andre genstande er bragt hjem fra Afghanistan.
 
 

Blandt andet en Eagle, der kørte på en sprængladning. Ægte genstande som soldaterne har brugt. Det kan næsten alt sammen berøres og vendes og drejes, så gæsten kommer så tæt på den afganske virkelighed som muligt. Det hele er tilsat et lydbillede og andre sanseindtryk som f.eks. varmen i Afghanistan.                                                                            

På mandag den 5 september, i forbindelse med den nationale flagdag for Danmarks udsendte, holdes der åbent hus for soldater.

Se mere på: Den fjerne krig.