[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Soldaterne fra Bravo-kompagniets 2. deling var på en patrulje til fods mellem Patrol Baseline og Gereshk, da en improviseret sprængladning - en såkaldt IED - blev udløst.
Soldaterne er udsendt fra Gardehusarregimentet i Slagelse og fra Trænregimentet i Aalborg. Den dræbte soldat er fra Gardehusarregimentet.

Soldaterne modtog alle førstehjælp, og de blev derefter fløjet til felthospitalet i Camp Bastion. Desværre stod den ene af soldaternes liv ikke til at redde. Ved ankomsten til felthospitalet blev han af lægerne erklæret død.

Forsvarschef general Knud Bartels udtaler i forbindelse med den tragiske hændelse:

- Det er med stor sorg, jeg i dag har modtaget meldingen om, at en af vores soldater fra Bravo-kompagniet har mistet livet, og at fire andre soldater er blevet såret. Det sætter på tragisk vis den kommende nationale flagdag i perspektiv. Min opfordring skal derfor være, at vi på denne dag rykker sammen om vores soldater.

- Forsvaret vil nu gøre alt, hvad vi kan, for at lindre det smertelige tab, som familien og de pårørende i dag har lidt.

- Netop hjemvendt fra et besøg hos soldaterne i Afghanistan ved jeg, at de danske soldater har et meget stærkt sammenhold, der gør, at de trods dette smertelige tab med ansvarsbevidsthed og professionalisme fortsat vil stå sammen og løse deres opgaver.


Til redaktionerne:
Hvis denne meddelelse viderebringes, så oplys venligst at de nærmeste pårørende er underrettet