[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Helmandprovinsen er en af de provinser i Afghanistan, hvor de hårdeste kampe mod oprørsbevægelserne har fundet sted. Men forleden blev ansvaret for sikkerheden i Helmandprovinsens hovedby, Lashkar Gah, overdraget fra den britisk ledede ISAF-styrke til de afghanske sikkerhedsstyrker. Den lejlighed benyttede guvernør Mangal til at sende en særlig tak til de familier, som har haft pårørende udsendt til Helmand.
 
- I want to send this letter from Helmand people to the international families who have sent their brave sons to defend the Afghan people against terrorism and injustice, skriver Mangal i brevet. De ofre og den indsats, som soldater fra bl.a. Storbritannien, USA, Estland og Danmark har ydet i Helmandprovinsen, er grundlaget for, at ansvaret for sikkerheden nu gradvist kan begynde at blive overdraget til afghanerne selv.

- We owe all of this to the sacrifice of the soldiers and civilians from US, UK, Denmark and other countries who have left their homes and families and sometimes given up their lives for this peace, fastslår Mangal i brevet.

Under britisk ledelse
Der har været danske styrker i Helmandprovinsen siden 2006. Storbritannien har det overordnede ansvar for provinsen, men fra 2007 har en dansk kampgruppe haft ansvarsområde i den centrale del af provinsen omkring byen Gereshk. I provinshovedstaden Lashkar Gah ligger hovedkvarteret for både den militære og civile indsats i provinsen. I hovedkvarteret i Lashkar Gah er der både stationeret dansk, militært personale og rådgivere fra det danske Udenrigsministerium.

Læs hele brevet her.