[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]Vejret var ikke med flyvevåbnet i går. Tåge forhindrede, at de seks F-16 fly kunne lande på Flyvestation Skrydstrup, hvor et kæmpe presseopbud ventede på piloterne. Kampflyene måtte i stedet flyve til Flyvestation Karup, hvor de ankom ved middagstid. Alligevel var smilene brede, da en Hercules kom til syne på Skrydstrups disede landingsbane og mandskabet fra Sigonella kom ud.


Generalmajor Henrik Røboe Dam, chef for Flyvertaktisk Kommando, hilser på de hjemkomne soldater.

- Vi har leveret en prima indsats dernede, vi kan være stolte af. Det synes jeg, vi skal have lov at være i de dage her. Der er leveret et prima teamwork ikke kun på Sigonella, men i hele flyvevåbnet og blandt alle i forsvaret, der har været med til at løfte denne opgave over Libyen, siger en glad chef for Flyvertaktisk Kommando, generalmajor Henrik Røboe Dam.


F-16 piloterne efter landingen på Flyvestation Karup.

- Vi har leveret en gedigen indsats. Kigger man generelt på antallet af kastede bomber, så har vi kastet omkring 12-13 % - lidt afhængig af hvordan man regner. Så vi har leveret en broderpart vores størrelse taget i betragtning. Vi har haft de rigtige våbentyper på det rigtige tidspunkt, fortæller generalmajoren om missionen. Han understreger dog, at det ikke kunne lade sig gøre uden de kapaciteter, som vores allierede leverede – eksempelvis lufttakning.

- Den her operation har haft en intensitet og et behov for teamwork i flyvevåbnet, som har givet hele flyvevåbnet et moralsk boost, som jeg virkeligt kan mærke rundt omkring, fortsætter han.