[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech tildelte i dag Forsvarsministerens Medalje til fire særligt udvalgte personer for den helt enestående indsats, som de hver især har ydet inden for tre vidt forskellige områder. De fire glade og overraskede modtagere af medaljen var bådmand Christian Tornvig Lauridsen, feltpræst Thomas Østergaard Aallmann, feltpræst Kim Axel Jacobsen og kommandør Annemette Ruth. Ceremonien foregik i Søofficersforeningens lokaler på Christianshavn. Forsvarsministerens Medalje blev indstiftet og tildelt første gang i 2010.De fire medaljemodtagere. Fra venstre bådmand Christian Tornvig Lauridsen, feltpræst Thomas Østergaard Aallmann, feltpræst Kim Axel Jacobsen og kommandør Annemette Ruth

En stor overraskelse
Anerkendelsen kom bag på de fire dekorerede. Mest overrasket var Christian Tornvig Lauridsen, som er bådmand fra farvandsvæsenet. Han kendte slet ikke medaljens eksistens, før han i et brev fik at vide, at han skulle dekoreres.
- Hvis jeg skal være helt ærlig, tænkte jeg på, om det var 1. april, da jeg fik brevet. Så tænkte jeg også på om hele redningsstationen skulle til København og have medaljer, siger han. Christian Tornvig Lauridsen reddede sidste sommer en druknende tysk turist ved selv at kaste sig i bølgerne. Han tror det skyldes den episode, at det blev ham, der fik medaljen.
- Det betyder, at man har gjort noget godt, fortsætter han.

- Taknemmelighed, ydmyghed, stolthed og enorm overraskelse. Sådan beskriver feltpræst Kim Axel Jacobsen sine tanker om medaljen.
- For mange år siden, da jeg begyndte som feltpræst, kunne jeg knap nok få en uniform. I dag er vi en del af staben, en del af missionen og det synes jeg man skal være stolt af. Feltpræsten er blevet naturlig del af det danske forsvar, slår han fast.

- Jeg er utrolig glad og stolt. Det var fuldstændig uventet, at jeg er blevet indstillet og nu har modtaget den her medalje. Jeg har haft en oplevelse af, at jeg bare har passet mit arbejde. Det er klart, at den sag med mangfoldighed og ligestilling, som jeg får den for, er en sag, jeg har arbejdet med i mange år og brænder for. Så jeg er utrolig glad for, at der også er blevet lagt mærke til det, siger kommandør Annemette Ruth, som arbejder på Forsvarsakademiet.

Derfor fik de medaljen 
Bådmand Christian Tornvig Lauridsen for sin dedikerede indsats som redningsmand. En indsats der er kendetegnet ved en meget høj grad af engagement, professionalisme og villighed til at deltage i livreddene og risikofyldte redningsaktioner. Christian Tornvig Lauridsen har aldrig sagt nej til at udføre en opgave eller været betænkelig ved at gøre det nødvendige for at redde menneskeliv. Han har altid vist et køligt overblik og stor beslutsomhed i forbindelse med redningsaktioner, hvor han med livet som indsats har reddet de nødstedte.         

Feltpræst Thomas Østergaard Aallmann for sin stærke og uselviske omsorg for efterladte til faldne soldater og for sit store engagement over for soldater og pårørende før, under og efter udsendelse til Afghanistan. En unik omsorg som har medvirket til at lindre sorgen for de berørte familier, og et fantastisk engagement som har fået de unge soldater til at forstå alvoren og nødvendigheden af deres job i Afghanistan, og som har givet de pårørende svar på de mange spørgsmål, der opstår ved udsendelse af et nært familiemedlem.     

Feltpræst Kim Alex Jacobsen for sin store støtte til hjemvendte soldater og pårørende til faldne gardere, der ydes med baggrund i egne udsendelser. Kim Alex Jacobsen er en stor rollemodel og inspirator inden for sit område, hvor han er bredt anvendt og respekteret for sin uvurderlige indsats som sjælesørger og sparringspartner for pårørende, soldater af alle grader og øvrige feltpræster. 

 

Feltpræst Kim Axel Jacobsen får sin medalje

Kommandør Annemette Ruth for sin mangeårige og vedvarende indsats for mangfoldig-hed i forsvaret. En banebrydende indsats der er præget af et ægte engagement, og som har medvirket til at sætte mangfoldighed på dagsordenen såvel i og uden for forsvaret. Annemette Ruth er en stadig kilde til inspiration for kvindelige officerer og virker med succes som rollemodel og kvindelig ambassadør for forsvaret. Hun har sine egne meningers mod og tager gerne en udfordring op, ligesom hun er meget initiativrig i dannelsen af netværk og erfaringsdeling blandt kvinder. Også i det civile erhvervs- og uddannelsesmiljø er hun en anerkendt sparringspartner.Annemette Ruth efter overrækkelsen