[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Forsvarets 20 idrætsledere er placeret på tjenestesteder over hele landet fra Almegaard Kaserne på Bornholm til Frederikshavn.
- Vi skal som idrætsledere kunne rådgive både om kost og motion. Der kan vi møde tilfælde ligesom i ”BS og basserne”, men de skal over den barriere at komme ind i forsvaret først, siger Karsten Frandsen, der er idrætsleder på Ryes kaserne i Fredericia, men også har Søværnets Operative Kommando som sit ansvarsområde. Idrætslederen kan hjælpe både med kost- og motionsprogrammer, der er skræddersyet til den enkeltes behov.

Karsten får en del henvendelser fra soldater, som lige er flyttet hjemmefra.
- Det vi oplever, er typisk nogle af de unge soldater, der ikke har fået den rigtige viden om kost og lige er blevet sluppet ud hjemme fra mors kødgryder. De ved ikke rigtig, hvordan tingene omkring sundhed hænger sammen og hvilken betydning kosten har, siger Karsten Frandsen
- Vi har også mange ældre klienter, som ikke er så aktive længere og ikke har en så stor forbrænding og ikke spiser sundt nok. Så begynder det pludseligt at sætte sig, fortsætter Karsten Frandsen.

I forsvaret er det ikke B.S. Christiansen, men idrætslederne der kan vejlede om kost og motion.

Soldater med skader er dog mere hyppige gæster hos Karsten Frandsen end personel med overvægt. Det er ansatte, som kan udsendes og er under den såkaldte sundhedstriade, der idrætsledernes primære målgruppe. Forsvarets øvrige ansatte kan dog også henvende sig, hvis de har brug for vejledning i motion eller kost. 

Næste afsnit af "BS og basserne" kommer i aften 20.50.