[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Den gamle hjemmeværnskutter HOLGER DANSKE og træskibet LUNDEN er de største af i alt 6 skibe, der bortauktioneres i Hjørring onsdag den 4.maj. Et kystredningsfartøj fra Farvandsvæsenet, en boardingbåd fra Fiskeridirektoratet og to 7-meter motorbåde som sergenteleverne har brugt til øvelser i Frederikshavn, udgør de øvrige tilbud til sejlinteresserede.


Marinehjemmeværnskutteren HOLGER DANSKE og søsterskibet LUNDEN
ligger i hhv. Korsør og Ærøskøbing, men kommer under hammeren i Hjørring.


Og hvis man ikke kan få nok, har Flådestation Korsør sendt  en hel hovedmotor, MTU, sammen med to gas-turbiner. Alt sammen fra de oplagte corvetter. MTUmaskinen er skilt ad og stumperne fordelt på 50 paller og i 4stk. 20-fods containere.  Så det kan anbefales også at købe et par lastbiler oveni for at få fragtet stumperne hjem. MAN er der selvfølgelig nogle stykker af, men feinschmeckere vil nok byde hinanden op på striben af gamle MAGI lastbiler, forventer materielmester J.Grøntved.  Men man kan også bare købe et tilstrækkeligt antal Mercedes GD, og en række af de mange påhængsvogne der sælges i bundter a fire.  Det er Trænregimentet i Aalborg som har ryddet ud i det store lager af næsten ubrugte et-tons trailere. Hvis man frygter strømafbrydelser, kan man også i bundter a fire købe påhængsvogne med generatorer nok til at dække forbruget i en mindre provinsby.


De to syv-meter motorbåde som sergenteleverne i Frederikshavn ikke længere skal øve med, er begge udrustet med en indenbords 252 HK motor.

Der er ingen auktionsgebyr, men for en del af sagerne skal der betales moms oveni hammerslagsprisen, fortæller materielmesteren.

Auktionen afholdes på følgende adresse:
Auktionsplads
Ulvkærgård
Ulvkærvej 110, Skibsby
9800 Hjørring

Auktionen starter kl. 0900

Se hele kataloget og kørselsanvisning på
http://www.forsvaret.dk/fmt/auktioner/Pages/default.aspx