[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det er snart slut med at se danske soldater i kampuniformer med forskelligt mønster. M/01 ørkenuniformen samt M/84 står til at blive ændret, så der fremover kun vil findes en let og en tung M/11 kampuniform i multi terræn mønster. Ændringen sker efter et operativt behov, hvor soldaterne i Afghanistan færdes i en række forskellige terrænformer.

Det nye mønster er et multiterræn mønster også kaldet MultiCam, og det er et koncept, der oprindeligt blev udviklet til US Special Operations Forces (SOF).

Sløringseffekt i forskelligt terræn

Det nye multi terræn slørings system giver sløring, uanset om soldaten bevæger sig i lys sandørken, klippe eller bjerglignende terræn, frodigt bevokset terræn eller i bebygget område.

- Det nyudviklede sløringsmønster gør, at man falder mere naturligt ind i omgivelserne, og det gælder for cirka 80 procent af alle de terrænformer, der findes. Såvel amerikanerne, briterne samt australierne har valgt at gå over til multicam systemet, og det samme vil det danske forsvar gøre, siger major Thomas Nico Jørgensen, som er chef for Udrustningssektionen i Forsvarets Materieltjeneste.


Du kan læse mere om systemet her