[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

En historisk begivenhed har fundet sted i Camp Price i Helmandprovinsen. Hendes Majestæt Dronning Margrethe har været på besøg hos de danske soldater. Hun har aldrig tidligere været helt ude ved frontlinien, hvor danske soldater kan komme i kamp med fjenden.

– Det er en vældig oplevelse at komme her. Jeg har hørt så meget om det og læst om det. Jeg føler, at nu har jeg ikke bare været her, men nu kan jeg sætte mine egne billeder til det, jeg hører og læser om. At møde vores soldater hernede er virkelig en oplevelse. Jeg er meget imponeret over deres indsats, fortæller Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Hun blev opfordret til at tage af sted af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, der tidligere har besøgt de danske soldater i Afghanistan.Hendes Majestæt Dronning Margrethe ankom til Camp Price i går formiddags. Straks fra morgenstunden blev hun mindet om krigens alvor, da flaget gik på halv, fordi to britiske soldater er faldet. På trods af deres farlige opgaver, fandt Hendes Majestæt Dronningen de danske soldater afslappende og imødekommende.
– Det er især det gode, rolige humør, der hersker blandt alle. Både mænd og kvinder. Jeg synes det er flot, at der er så mange kvinder. Der er flere end tidligere. Det er tydeligt, at de går ind på aldeles lige fod med mændene med den største selvfølgelighed. Det er virkeligt flot, siger Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

- Jeg blev lidt overrasket, da der var en som sagde, dronningen går derude. Det er en stor glædelig overraskelse. Jeg har stor respekt for, at hun er taget herud, siger Ring, der er anæstesisygeplejerske. Kun ganske få soldater i lejren kendte på forhånd til det royale besøg. Også for forsvarsminister Gitte Lillelund Bech var det en speciel oplevelse at være sammen med Hendes Majestæt Dronningen i Afghanistan.
– Jeg synes, at det er fantastisk at få lov til at besøge vores danske soldater sammen med Hendes Majestæt Dronningen. Det er første gang nogensinde, at Majestæten er på besøg hos tropper, der er ude i  kamp, derfor har jeg glædet mig meget til besøget og beæret over det, siger forsvarsministeren

- Jeg ønsker alt det bedste til alle, der er her og ønsker, at de alle kommer velbeholdne hjem, men også at de altid vil vide, at de måneder, som de tilbragte her, var umagen værd og blev værdsat. Det er også meget, meget vigtigt, at vi værdsætter dem hjemmefra og viser familierne den opbakning, de skal have. For man kan bedst fungere, hvis man ved, at det derhjemme, det klarer sig. Man skal ikke have det halve hoved derhjemme, når man har brug for alle sine sanser hernede i Helmand, afslutter Hendes Majestæt Dronning Margrethe. 

Læs pressemedelelse på forsvarsministeriets website. 

Forsvarets Mediecenter kan levere levende billeder og stillfotos til andre medier fra besøget. Kontakt vickie@ftv.dk