[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

FN museet i Frøslev i Sønderjylland tegner et billede af udsendte danskere fra 1948 og frem til i dag. Det seneste skud på stammen er en udstilling fra Afghanistan.

- Vi har sat spotfokus på ISAF hold 10, der kom hjem her i februar. Nu kan vi vise deres indkvarteringsforhold, så gæsterne på museet kan se, hvordan soldaterne boede, siger Per Amnitzbøl Rasmussen, der er formand for FN museet.For hele familien
Afghanistan-missionen fylder meget i de flestes bevidsthed, men på FN museet skal både fortid og nutid kunne opleves.

- Vi har en nyhedstavle, hvor man kan følge med i hvad der sker i Libyen, Libanon og Afghanistan lige nu. Men vi dækker også udsendelserne til Gaza, Congo og Cypern, siger Per Amnitzbøl Rasmussen, der har som vision, at FN museet bliver det sted, der fortæller Danmarks sikkerhedspolitiske historie.
Derfor er FN museet også et udflugtsmål for hele familien.

- Jeg ser tit flere generationer komme sammen.  Det er netop mangfoldighed, gæsterne kan opleve her på museet, siger Per Amnitzbøl Rasmussen.Børnene kan få lov til at røre ved nogle af de udstillede genstande.
 
- De kan prøve fragmentationsvesten, som de måske har set i fjernsynet, og de kan se de støvler, som soldaten har gået patrulje i, siger Per Amnitzbøl Rasmussen.

FN museet dækker 60 missioner og har åbent fra 1. april til 31. oktober.

Læs mere her