[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Kilde: PIC HOK, Foto: FLV-FOTO Nord
De stod hele vejen langs Honnørkajen, på Limfjordsbroen, på Nørresundby-siden og oven på en hel stribe brandbiler, der var linet op, tilskuerne til Jægerkorpsets offentlige træningsøvelse i anledning af korpsets 50 års jubilæum lørdag 5. november.

Tilskuerne fik et indblik i det, som Jægerkorpsets chef, oberstløjtnant Claus A. Wammen, med et glimt i øjet betegnede som ”en dag på kontoret for en Jæger”.

Og tilskuerne fik også et glimt af Hendes Majestæt Dronning Margrethe, der gæstede øvelsen og Jægerkorpset. Såvel dronningen, som de mange tilskuere, så jægere til lands, til vands og i luften i både, på motorcykler, til fods, i kampsvømmerudstyr, i faldskærm med mere udføre selvtillidskrævende øvelser som udspring fra 18 meter, landing i havnen eller på honnørkajen med faldskærm, VIP-beskyttelse, befrielse af gidsler med meget, meget mere.

Som eksempelvis da snipere (finskytter) blev sat af på toppen af den karakteristiske hvide Hedegaard-silo, på en kran og på toppen af et kobbertårn. Altså direkte udstigning fra helikopter.

Øvelsen gav et indblik i bare nogle af de færdigheder, som jægerne besidder. For hvor korpset for 50 år siden blev oprettet med det formål at kunne indhente efterretningsoplysninger forud for et egentligt krigsudbrud af den kolde krig, så er opgave-spektret i dag anderledes omfattende.

Men de helt gamle dyder som at være faldskærmsspringere af international topklasse er stadig et særkende, kunne alle på havneområdet konstatere. Såvel Dannebrog som Jægerkorpsets eget flag dalede således ned fra himlen med faldskærmsspringere. Men de kom også ud af en EH-101 via fast-roping ned på kajen.

50 års jubilæet blev markeret behørigt med både honnør-salut fra garnisonsbyens kanonlaug, og med flash bangs, præcisionsskydning, røg og mange flere effekter til glæde for både små og store drenge.
 
Se indslag på Forsvarskanalen.