[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Alt det udstyr, der skal følge med et udsendt F-16 bidrag, er nu fremme på Sigonella-basen på Sciciliens sydlige spids. Transporten er forgået både ad landevejen og med fly.
- På nuværende tidspunkt har vi modtaget noget der ligner 16 lastbiler med træk, hvilket svare til 32 store containere og så har vi modtaget 15 fly, som er kommet ind med udstyr, fortæller Lars, der er major og chef for logistikken i det danske F-16 bidrag.

Fighter Wing Skrydstrup er vant til at rykke ud og operere med F16-flyene fra baser i ind- og udland, men denne gang var især tidspresset en udfordring.
- Det har været spændende at rykke ud så hurtigt, men det er som sådan ikke anderledes end når vi har været på øvelse i USA eller andre steder. Dog med den store forskel, at det her har skullet gå stærkt. Normalt har vi mellem en og tre måneder til at forberede os. Her anede vi ikke hvor vi skulle hen, og så skulle vi have det hele til at spille med meget kort varsel. Det faktum, at vi har fået det til at lykkes, det er helt fantastisk, slutter Lars.Dansk F-16 i aftensolen på Sigonella-basen. Foto: Michael Aagaard Jensen, Forsvarets Mediecenter.


De seks udsendte danske F-16 fly. Foto: Michael Aagaard Jensen, Forsvarets Mediecenter.


Klar til mission over Libyen. Foto: Michael Aagaard Jensen, Forsvarets Mediecenter.