[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Ronny Rasmussen, presseofficer, Den Danske Kampgruppe, ISAF 12

- Hvad siger du til, at vi går over bag busken og gør det frække?

Der er ikke tale om en tabt mening i oversættelsesprocessen, som overskriften antyder. Opfordringen er et konkret eksempel på de tilbud, som Thit møder i sit virke som cheftolk i den danske kampgruppe.

- De unge afghanske mænd kan slet ikke styre sig, når der er vestlige kvinder til stede. Så flokkes de om en og spørger om alt mellem himmel og jord. Du kan være 100 procent sikker på at få rigeligt med tilbud om action i busken – lidt jiggy-jiggy, som de lokale kalder det, siger Thit med et smil på læben.

Bombarderet med spørgsmål fra A – Z kan en dag i felten være udmattende. Hvorfor taler du Pastho? Hvordan får du dit hår til at sidde sådan? Må jeg se dit gevær? Giver du et blowjob?

- Jeg synes, det er meget sjovt at snakke med de lokale, men efter en hel dag med formelle og uformelle møder er jeg også godt træt, siger Thit.


Der er altid god stemning - tangerende det sjofle ind i mellem - når Thit besøger politi-chekpoints.

Læs resten af artiklen her

Se video med Arez, der er dansk soldat med kurdisk baggrund. En kombination, der giver street credit og store fordele, når de danske soldater er på patrulje i Green Zone.