[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

En lang etape på  4810 km tværs over USA fra vest til øst på lidt mere end seks døgn. Det er målet for major Christian Krause fra Forsvarskommandoen og hans tre holdkammerater på Team4danes, der lørdag gav sig i kast med verdens hårdeste cykelløb – Race Across America.  Løbet er både åbent for ryttere, der kører hele turen alene og for hold på to, fire eller otte personer, der skiftes til at cykle.

Cykelløbet starter i San Diego i Californien og slutter i Annapolis i Maryland. Undervejs skal holdet klatre over 30.000 højdemeter fordelt på flere bjergkæder med frost på toppene og cykle igennem ørkener, hvor temperaturen i skyggen nemt når over 50 grader. Det er en rute, som Christian Krause betegner som en pærevælling af alt det værste. 

Ambitionen for de fire danskere er ikke bare at komme igennem. De vil vinde. Derfor skal de køre turen på ikke meget over 6 døgn og 5 timer, hvilket kræver, at de holder et gennemsnit på omkring 32 km i timen.
- Hvis man som cykelrytter vil prøve den største udfordring, så er det Race Across America, siger Christian Krause.

Efter det første døgn er det danske hold placeret som nummer fire. Man kan følge Christian Krause og de andre danskere på www.team4danes.dk og på www.raceacrossamerica.org