[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin, Forsvarets Mediecenter

Forsvaret er en typisk mandearbejdsplads. Sådan skal det ikke blive ved med at være. Derfor har forsvaret brugt lang tid på at udarbejde en personalepolitik, der skal gøre arbejdspladsen mere attraktiv også for kvinder og etniske minoriteter. Et led i det arbejde har været at blive indstillet til MIAPRISEN, der anerkender virksomheders evne til at gøre arbejdspladsen attraktiv for kvinder og etniske minoriteter.
- Det er sådan, at virksomheder selv indstiller sig til MIAPRISEN. Det er så op til Institut for Menneskerettigheder at afgøre, om virksomheden kan blive nomineret til prisen. Det var vi så heldige – og dygtige til – at blive, siger Henrik Sønderskov, specialkonsulent i Forsvarskommandoen.Nu handler det ikke kun om at være med i kampen om et trofæ, der kan sættes op på hylden. Der har været en mening bag alt arbejdet med at blive indstillet til prisen.
- Alle de tanker, vi har brugt på indstillingen, er samtidig blevet til en handlingsplan for mangfoldighed, altså for hvordan vi sikrer lige behandling for forsvarets 22.000 ansatte, siger Henrik Sønderskov.
Handlingsplanen bliver også brugt, når forsvaret til efteråret skal aflevere en ligestillingsredegørelse til ministeren for ligestilling. Samtidig er den yderligere en operationalisering for arbejdet med ´Chartret for flere kvinder i ledelse´.

Det kan betale sig
Det er forsvarets mål at sammensætningen af dets personale skal afspejle befolkningssammensætningen i det øvrige samfund.Den 14. marts deltog forsvaret i forsvarsministeriets mangfoldighedsseminar, og her var en af pointerne, at mangfoldighed betaler sig både på bundlinjen og hjælper med til at få det bedste hoveder ind i virksomheden. Derfor er nomineringen til MIAPRISEN mere end et skulderklap.
- Nomineringen synliggør forsvarets værdier og forsvaret som en attraktiv arbejdsplads. Jeg ser derfor også nomineringen som en vigtig mulighed for at fremme en bred rekruttering til forsvaret, siger forsvarschef general Knud Bartels.
MIAPRISEN bliver uddelt den 6. april i Vega i København.

Se video: Flere farver i forsvaret

Se video: Ingen kvindelige generaler

Mangfoldighed fra mange vinkler