[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Kilde: Hærens Operative Kommando.
Ikke blot én, men hele to medaljer bliver for tiden hæftet på brystkassen af hovedparten af de danske soldater på ISAF Hold 11 i Helmand. Traditionen tro får alle soldater, der har gjort tilfredsstillende tjeneste i Afghanistan, tildelt NATO-medaljen, hvilket løbende er sket ved en række medaljeparader i det danske ansvarsområde.

For første gang under selve missionen får de danske soldater også tildelt ”Forsvarets medalje for international tjeneste,” der blev indstiftet sidste år. Medaljen er tidligere blevet tildelt danske soldater, men det er hidtil sket efter, at soldaterne er returneret til Danmark.


Overrækkelsen af stabens medaljer blev indledt med at stabschefen og kampgruppens næstkommanderende fik overrakt medaljer af kampgruppens chef. Foto: Morten Fredslund

Kampgruppens enheder ligger spredt på mange baser og lejre og er sjældent samlet. Derfor sker overrækkelsen af medaljerne ved en række separate medaljeparader i det danske område, og enkelte enheder har gennemført medaljeparader for flere uger siden, mens andre først for nylig har fået hæftet medaljer på brystkassen.

Læs mere og se flere billeder her