[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Klokken 10 i formiddags landede flyvevåbnets C-130 Hercules transportmaskine med Alexander Biunes kiste i Roskilde Lufthavn.

Kisten med konstabel Alexander Biune bæres ud af flyvemaskinen. Fotos: Per Amnitzbøll Rasmussen.

Kammerater, der var fulgt med fra Afghanistan og kammerater fra regimentet, bar kisten med Alexander Biune, som den 10. juli blev dræbt i en eksplosion i Afghanistan. Kisten blev båret ind i hangaren, mens Den Kongelige Livgardes Musikkorps spillede ”Kongernes Konge”.


Kisten bæres ind i hangaren.

I hangaren ventede de nærmeste pårørende, venner og kolleger sammen med chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos, chefen for Jydske Dragonregiment, oberst Lars Dencker, og et æreskommando med Jydske Dragonregiments estandart.

Oberst Lars Dencker lagde en buket ved kistens fod, inden han holdt tale over den faldne soldat:

”Han var en meget dygtig soldat, og han satte en ære i at løse opgaverne superprofessionelt. Alexander havde hjernen og hjertet med i alt, hvad han gjorde, og at gå i spidsen for patruljen var en naturlig sag for ham,” sagde regimentschefen.

”I forældre, søskende, kæreste og pårørende til Alexander har givet det danske forsvar det dyrebareste, I havde. Ingen kan fatte omfanget af jeres ulykke, og I må bære denne næsten umenneskelige smerte,” sagde obersten inden han sluttede:

”Alexander faldt i kampen for at give andre fred og frihed – Æret være Alexander Biunes minde!”

Feltpræst Sune Haubech læste fra Bibelen, bad Fadervor og Soldatens Bøn, hvorefter han lyste velsignelsen.

Musikkorpset spillede ”Det var på Isted Hede,” mens kisten blev båret ud til rustvognen.

Alexander Biune bisættes fredag den 22. juli kl. 13.00 ved en militær bisættelse fra Holmens Kirke i København.