[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin, Forsvarets Mediecenter

Kastellet i København fik en hård medfart under sommerens skybrud. Der var store skader på volde, og teknikrummet for Monumentet for Danmarks Internationale Indsats siden 1948 stod under vand. Trods de ødelæggende vandmasser er monumentet klar til indvielsen den 5. september.

-Monumentet skulle have været klar til aflevering til forsvaret den 8. juli. Men så skete der det, at himmel og hav stod i et i København. Derfor er afleveringen blevet udskudt til starten af august, når der er rettet op på skaderne, siger general Jesper Helsø, der er formand for monumentets komite.

Monumentet er placeret på Prinsessens Bastion og er afspærret indtil indvielsesdagen den 5. september, hvor der udover de inviterede pårørende til omkomne og store dele af det officielle Danmark også vil være åbent for publikum.

-Men hvis man er interesseret, kan man gå rundt på voldene og se det, men folk kan ikke komme ind fysisk endnu, siger Jesper Helsø.

Monumentet er opført i respekt for de omkomne og de mange, der har været udsendt til konflikt- og katastrofer siden 1948.

Læs mere om monumentet her

Se video fra grundstensnedlæggelsen her