[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Danmark fik i dag et veterancenter. I Ringsted indviede forsvarschef, General Knud Bartels, det nye veterancenter og overdragede kommandoen til den nye chef, Jette Ammar Kristoffersen. Bandet The Stokholm Promise stod for underholdningen, inden gæsterne fik en på rundvisning i centeret.
- Nu skal der være sammenhæng i indsatsen. Veteraner og pårørende skal have en indgang. Det er det helt afgørende, og vi skal styrke indsatsen ude hos veteranerne. Det vil sige, at psykologerne, socialrådgiverne og job- og uddannelseskonsulenter skal rundt i landet og være der, hvor veteranerne er, sagde Jette Ammar Kristoffersen, chef for veterancenteret.

Med det nye veterancenter blive kræfterne samlet under et tag, så veteraner og pårørende har én indgang til den hjælp og støtte, de måtte have brug for. Den indgang omfatter også en døgntelefon, hvor socialrådgivere uden for normal arbejdstid yder støtte.
Samtidig styrkes veteranernes adgang til socialrådgivere og psykologer rundt i landet. Lige der hvor veteranerne bor og arbejder. Desuden øges den opsøgende indsats i forhold til tidligere udsendte veteraner.
I alt bliver der 110 medarbejdere i Veterancentret.  35 af dem får arbejdssted ved kaserner rundt i landet.Veterancenteret bliver ikke et sted, hvor soldater eller pårørende skal møde op, men her sidder socialrådgivere, psykologer og job- og uddannelseskonsulenter klar til at svare på spørgsmål og hjælpe dem, der måtte have brug for det.

Fakta:
Som veteran eller pårørende kan du via døgntelefonen altid komme i kontakt med en socialrådgiver på telefon 41 45 70 00.


Læs mere om veterancenteret her.

Se indslag om indvielsen af det nye center på forsvarskanalen.tv