[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det er ikke småting, der skal til for at kunne modtage NATO’s højeste orden. Man skal komme med et individuelt bidrag ud over det sædvanlige, fremstå som et personligt eksempel, vise mod under farlige eller svære omstændigheder og lignende.  Det er altså store ord, der bliver brugt om NATO Meritorious Service Medal. Men ord der er beskrivende for den måde major Jens Alsing har gennemført sine opgaver på for ISAF i Afghanistan i 2010.

”Jens Alsing har stadfæstet de fineste traditioner ved Alliancen ved at vise mod og gennem et exceptionelt bidrag, hvilket har bragt ham selv stor ære og givet respekt og taknemmelighed fra alle, der er respekteret af Alliancen,” lød begrundelsen.

Og det var da også en stolt major der modtog medaljen.

- Jeg håber, at alle mine Multinational Corps Northeast kollegaer vil se det her som endnu en anerkendelse af den kendsgerning, at vi virkelig har gjort en forskel på den her mission, understregede Jens Alsing. Men uden opbakning fra familie og kollegaer, kan man ikke gøre en forskel, indrømmede majoren.

Jens Alsing brugte det meste af tiden i Afghanistan på at rejse rundt med Joint Initial Assessment Team (JIAT), der blandt andet er de første til at tage kontakt til lokalbefolkningen, hvis en tragedie er sket og et ansvar skal placeres.

Læs hele artiklen om Jens Alsings medalje her

Kilde: Hærens Operative Kommando