[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Alle der gennemfører et maratonløb er en vinder. Og det var sikre sejre, da otte danske krigsveteraner med fysiske eller psykiske skader søndag gennemførte verdens største maratonløb i New York City. De otte soldater, fire i håndcykler, to med proteser og to med posttraumatisk stresssyndrom udgjorde det danske Team Veteran 2011, der via samarbejde med den amerikanske/britiske veteranorganisation Allied Forces Foundation og den amerikanske velgørenhedsorganisation Achilles International havde fået adgang til maratonløbet, der med næsten 48.000 deltagere og mere end 2 millioner tilskuere ikke alene er verdens største, men også et af de sværeste at få lov at løbe, fordi ventelisten er på mere end to år.

Selv om optakten for flere af veteranernes vedkommende har været præget af problemer med skader, lykkedes det alle otte at komme igennem de 42,195 km og i mål i Central Park på Manhattan. Særligt for løberne med proteser var løbet en hård oplevelse.

- Det er noget af hårdeste og mest smertefulde, jeg længe har prøvet. Men belønningen ved at blive opmuntret af tusinder af mennesker var noget af det mest følelsesmæssige jeg har oplevet. Det var fantastisk. Nu har jeg bevist, at jeg kan, og jeg ved, at hvis jeg har viljen kan jeg overvinde næsten alle forhindringer, sagde en meget træt Benjamin Kragsskjold efter løbet.