[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Klokken ti lokal tid overtog oberst Ken Knudsen ansvaret for den danske mission i Helmand fra oberst Jens Riis. Med de velkendte ord lød det fra den afgående Jens Riis: ”Du har kommandoen” efterfulgt af: ”Jeg har kommandoen” fra Ken Knudsen.

Forinden holdt den afgående chef oberst Jens Riis en tale til alle soldater:

- Da Hold 11 kom herned, var der mange nye ting, vi skulle tage højde for. Både vejrforhold, hvor vi har været igennem meget – kolde måneder og sandstorme med sigtbarhed på under 50 meter. Og også kulturelt med nye mennesker, som vi har fået et godt samarbejde med. Vi har skabt mange resultater og overdraget patruljebaser til afghanerne. Dermed har vi arbejdet mod målet, at Afghanistan selv skal kunne varetage landets sikkerhed, sagde oberst Jens Riis blandt andet.

Da kommandoen var overdraget til oberst Ken Knudsen, trådte denne frem og sagde henvendt til soldaterne på Hold 11:

- Hvis der er noget, vi i hæren ikke er så gode til, er det at rose hinanden, men hjemme i Danmark
bliver Hold 11 rost for indsatsen – en indsats, I kan være meget stolte af. På hold 12 vi vil selvfølgelig også gøre alt for at skabe gode resultater, og vores vigtigste opgave bliver fortsat at uddanne og opbygge de afghanske sikkerhedsstyrker (ANSF), så de selv kan tage vare på landets sikkerhed. Det er det, vi er her for, lød det fra oberst Ken Knudsen.

Kilde: HOK

Læs mere her