[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Atletik, kørestolsbasket, bueskydning og cykling er blandt de sportsgrene 23 sårede soldater får mulighed for at give sig kast med, når de i næste uge er på sports camp på Playitas, der ligger på den Kanariske ø, Fuerteventura.

Sports campen for soldaterne er arrangeret af Dansk Militært Idrætsforbund, Dansk Handicap Idrætsforbund og Dansk Idrætsforbund. Og den er en del af Dansk Idrætsforbunds Soldaterprojekt for fysisk skadede soldater.

Formålet er at introducerer de sårede soldater for nye sportsgrene og at sætte dem i kontakt med nogle af Dansk Handicap Idrætsforbunds erfarne idrætsudøvere. Sports campen ledes af Rune Oland Larsen, der er ansat i Dansk Idrætsforbunds Soldaterprojekt og blandt andet har trænet de sårede veteraner, der i november gennemførte New York Marathon. Også fysioterapeut Christian Olsen, der træner sårede soldater på Rigshospitalet deltager i sports campen.
- Jeg glæder mig til, at få mulighed for at fordybe mig mere i nogle af de sportsgrene, som jeg bare lige har prøvet før. Jeg skal med på cyklingen, hvor der kommer nogle fra landsholdet, så det bliver på et andet plan, end jeg har prøvet tidligere. Og så glæder jeg mit til noget solskin, siger Christian Richardson, der er dobbeltamputeret efter at have trådt på en IED i Helmand i 2009. Christian Richardson gennemførte US. Marine Corps Maraton i kørestol i 2010, og har i år gennemført maratonløb i København og New York i håndcykel. Christian Richardson vil også prøve at spille basket.

Ud over de sårede soldater tager også 17 pårørende med til Playitas.