[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

I Danmark ligger temperaturen på mellem 15 og 20 grader, og det er de færreste, der lige nu skænker vinteren en tanke. Helt anderledes er det på Station Nord. Her er de fem faste medarbejdere i gang med slutspurten for at være klar til at lægge arm med Kong Vinter. I år er der ekstra travlt, for sommeren har været den dårligste i mands minde.

- Det betyder, at alle udendørsarbejder, vi satser på at lave i den korte sommer mellem juni og august, bliver noget forsinket. Det er ikke alt sammen vi kan nå, fordi ting bliver besværlige, når det er vådt og koldt, siger chefsergent John Lau fra logistikcenter Grønland. 

De fem fupper, som besætningen på Station Nord kaldes, får hjælp fra sommerholdet af teknikere til bl.a. at klargøre de vigtige sneslynger, som skal rydde sne og is fra landingsbanen. De tjekker radiomasterne, som skal opretholde kontakten med omverdenen.  Alle køretøjer, alt maskineri, tankanlæg og installationer bliver efterset. Kabler bliver gravet ned, så de kan modstå de voldsomme kuldegrader.

Fem måneder uden dagslys lyder ikke tillokkende for de fleste. De fem fupper glæder sig dog til vinteren.

- Vinteren er den bedste tid på året. Det er ikke så beskidt, og der er dejligt hvidt, og så er der ikke så mange mennesker, siger overkonstabel Ravn Sørensen.

I løbet af sommeren har forsvaret støttet Station Nord med personel og forsyninger, men da den sidste sommerflyver 1.september hentede sommerholdet, fik fupperne fred og ro.

- Det er jo det, de har meldt sig til. Det er ensomhed på Station Nord, hvor man er sig selv nok, forklarer John Lau.

Se et indslag på forsvarskanalen om Station Nords vinterforberedelser.