[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Denne uges øvelse har deltagelse af inspektionsfartøjerne Knud Rasmussen og Tulugaq, samt politiets kuttere Sisak, Sisak II, Sisak III og Sisak IV. Øvelsen er lagt i farvandet ud for Nuuk.
Tilrettelæggeren af ugens øvelse er kaptajnløjtnant Niels Westergaard fra Grønlands Kommando. Han fortæller:

- Øvelsen afholdes to gange om året. Grønlands Kommando og Politiet i Grønland skiftes til at arrangerer øvelsen, og denne gang er det vores tur. Jeg har lagt et program, der vil holde enheder og myndigheder til ilden.

Programmet har indlagt assistance til skibe i nød. Hjælp der skal forholde sig til at der er hul i skibet, brand i skibet og sårede om bord. Allerede tirsdag forsvandt der en fiskerbåd, og en SAR (eftersøgning) blev iværksat. Den løber over flere dage. Kaptajnløjtnant Niels Westergaard:

- Der vil ske masser af uheld, så enhederne vil få nok at se til.

Et element af øvelsen foregår i land. Der er undervisning i førstehjælp, og skibenes røgdykkere skal igennem en røgdykkerbane. Det sker i samarbejde med Nuuk brandvæsen.

Øvelse TAPPIK kulminerer fredag med en større skibskatastrofe. Det stigende antal krydstogtskibe i farvande omkring Grønland har gjort denne del af øvelsen mere relevant end nogen sinde og en lang række myndigheder på Grønland deltager.

- Der bliver masser af input at forholde sig til, men af hensyn til øvelsens værdi for enhederne, vil jeg ikke røbe for meget nu, slutter Niels Westergaard.