[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Thomas Reimann

Soldaternes velfærdsudvalg lavede aftensmad, som bestod af chili con carne. Flyverpræst Kristine havde bagt småkager, og der var bestilt to store kager til dessert.


Lidt af den hjemmelavede chili con carne til næsten 80 soldater

Kl. 19 blev der kaldt til aftensmad, og valgaftenen skudt i gang. Det var dog ikke alle, der kunne deltage, idet et nyt operationsmønster gjorde, at der skulle fly i luften i løbet af aftenen. Men efter de første fly var sendt af sted, samledes mandskabet til en kort tale af generalmajor Henrik Røboe Dam, som var på besøg. Efter talen fik generalen lov til at skære for i valgkagerne, der var smykket i valgets farver.


Generalmajor Henrik R. Dam skærer for i valgkagerne.

Holdets IT-teknikere havde gjort det muligt for soldaterne at følge valget via en stor projektor. Her kunne mandskabet se de første prognoser, inden de igen skulle ud og sende fly i luften. Tilbage igen omkring kl. 24 kunne man nu følge med i valgets vindere og tabere, der udtalte sig om den kommende politiske situation.

For mandskabet på Sigonella fortsatte valgaften lidt endnu, inden mange skulle tage imod de hjemvendte fly senere på natten. De sidste soldater stak næsen mod indkvarteringen tidlig fredag morgen.

Se også video med hos soldater i Price i Afghanistan, der holdt valgaften med valgflæsk.