[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Veterankortet udstedes til nuværende og tidligere medarbejdere, der har været udsendt i forsvarets internationale operationer. Indehaveren kan bruge kortet til at legitimere sig som veteran og derigennem modtage anerkendelse for indsatsen i Danmarks internationale missioner.

Nye former for anerkendelse
Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech håber, at kortet på sigt kan skabe nye former for anerkendelse af de soldater, som har kæmpet for Danmarks sikkerhed:

- I sig selv er kortet selvfølgelig en anerkendelse af tjenesten. Men kortet er i højere grad midlet til et andet mål. Jeg vil nemlig gerne opfordre både virksomheder, organisationer og offentlige instanser til at tænke i nye former for anerkendelse af vores veteraner. Om det er gratis bustransport på flagdagen den 5. september, 10 pct. rabat på bilværkstedet eller gratis adgang til byfesten. Kun fantasien sætter grænser, og jeg håber, at det private initiativ vil blomstre, siger forsvarsminister Gitte Lillelund Bech.

Forsvaret har indledningsvis udsendt veterankortet til personer, der har været udsendt i løbet af perioden 1992 – medio 2011. Forsvaret vil fremover løbende sende veterankort ud til personer i forbindelse med deres førstegangsudsendelse.

Kilde: Forsvarets Personeltjeneste