[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

50 virksomheder fra forsvarsindustrien samt de to interesseorganisationer FAD (Danish Defence & Security Industries Association) og CenSec (Center for Defence, Space & Security) deltog torsdag i et åbent hus arrangement hos Forsvarets Materietjeneste (FMT) i Ballerup. Arragementet var det første af sin slags.

Det åbne hus var kommet i stand efter et fælles ønske fra industrien og FMT, idet der manglede et forum, hvor de teknisk sagkyndige fra industrien og forsvaret kan mødes.

We are open for business

Industriens mange små stande dannede rammen i FMT, hvor velkomsten kom fra generalløjtnant Per Pugholm Olsen, der er chefen for FMT.
 - Jeg kunne vel egentlig bare gentage forsvarsminister Nick Hækkerups ord, som er meget sigende for dagens arrangement. ”We are open for business”. Men I får nu også den lange tale, sagde Per Pugholm Olsen.

Per Pugholm Olsen ville nemlig pointere, at arrangementet var en win-win situation, hvor FMT kunne få inspiration, nye ideer og industrien kunne høre om forsvarets krav og behov for materiel.

Resultatet skulle gerne bidrage til vækst i samfundet, også selvom den danske forsvarsindustri ikke er stor nok til, at den kan levere al det materiel, forsvaret har behov for.