[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af kim Vibe Michelsen, Forsvarets Hovedredaktion

Publikum tages med på en rejse tilbage i tiden til 1950’erne og den kolde krig. En rejse ind i en ikke så fjern fortid domineret af angsten for en ny verdenskrig, opbygningen af jerntæppet gennem Europa, våbenkapløb og Cubakrise og ikke mindst atomkrigens mørke og altoverhængende skygge.

 

’Under jorden – over jorden’
Rammen er området ved Henriksholm, der i perioden 1969-2006 husede Forsvarskommandoen. Publikum får en enestående mulighed for at besøge såvel sikkerhedsbunkeren under jorden som 8-tallet over jorden – den danske udgave af Pentagon. Herfra blev udviklingen i den internationale magtbalance fulgt og den danske sikkerhedssituation overvåget.

 

På afmærkede ruter kan de besøgende gå på opdagelse i forskellige historiske tableauer. Undervejs vil der også være mulighed for at få et indblik i, hvordan området tænkes udviklet i fremtiden. Når kræfterne ikke rækker til mere, kan depoterne fyldes op med feltrationer i form af mad og drikke, kaffe og kage, som kan købes hos Café Grundtvig, der i dagens anledning flytter tropperne til Henriksholm.

 

Besøg Henriksholm Alle og Forsvarskommandoen den 15.-16. september fra kl. 11-15.

Du kan se programmet her