[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

De faglige udfordringer og et spændende laboratoriemiljø gør efter Andreas Regnar Madsens mening Air Control Wing til en rigtig god læreplads. Han er 18 år og i gang med uddannelsen som it-supporter på erhvervsskolen Mercantec i Viborg, og hans praktiktid foregår i Flyvevåbens-enheden Air Control Wing i Karup. Det er han så glad for, at han indstillede ACW til at blive årets læreplads.

-Arbejdspladsen giver gode faglige udfordringer, og i dagligdagen tilbringer man dagen med hjælpsomme og venlige kolleger. Man har som elev hos ACW altid lyst til at stå op om morgenen og møde til endnu en god dag med højt humør, skrev Andreas Regnar Madsen i sin begrundelse for at indstille lærepladsen. Han fremhæver også mulighederne for at afprøve ideer og indsamle viden i arbejdspladsens laboratoriemiljø i den tekniske afdeling.

Air Control Wing, som tager sig af militær overvågning af al flytrafik i dansk og tilstødende luftrum, var i skarp konkurrence med to andre arbejdspladser blandt de i alt 35 indstillede lærepladser. De to andre nominerede var en anden arbejdsplads i forsvaret, 1. eskadre i Søværnet i Frederikshavn, og Sygehus Himmerland.

Kontorelev Mia Lynge Iversen havde indstillet Søværnet, som er hendes praktiksted som led i kontoruddannelsen på Frederikshavn Handelsskole, og ernæringsassistent-elev Karin Laustsen havde indstillet Sygehus Himmerland i Hobro, som er hendes praktiksted i forbindelse med uddannelsen på Erhvervsskolerne i Aars.

Danske Erhvervsskoler fremhæver de tre arbejdspladser for deres fokus på at sætte struktur på de faglige udfordringer og samtidig lægge vægt på, at eleverne indgår i det kollegiale og sociale miljø på arbejdspladsen.

Årets praktikplads kåres hvert år i november af Danske Erhvervsskoler på baggrund af indstillinger fra elever, der er i praktik lige nu. Forud er gået kåringer lokalt på de enkelte erhvervsskoler, hvor man på baggrund af indstillinger fra eleverne har udvalgt den, der skulle gå videre til den landsdækkende konkurrence.