[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Jan Schelbech Forsvarets Hovedredaktion

Konstabel Lasse Kirkegaard Ahle er en soldat af rette støbning. Det viste han bl.a. i 2011, da han var udsendt med Charlie-kompagniet på ISAF 12 i Afghanistan. Flere gange tilsidesatte han sin egen sikkerhed for at komme sårede soldater til udsætning.

Ikke mindst under en patrulje i den steghede Green Zone ved patruljebasen Bridzar den 6. oktober. Her udsatte han sig for ekstrem stor fare under evakuering af en dansk og to britiske soldater, der var blevet såret af en improviseret sprængladning (IED). Hans indsats som sweeper med minesøgeren var afgørende for, der kunne gives livreddende førstehjælp til de sårede soldater, og de kunne flyves til felthospitalet i Camp Bastion i en fart.

Den 25. oktober var han igen i begivenhedernes centrum. Under beskydning bragte Lasse Kirkegaard Ahle en såret britisk officer i dækning fra snigskytteild. Ved flere andre lejligheder leverede han en uselvisk professionel indsats, der blev bemærket i missionsområdet.


Sammen med titlen som årets dragon modtog konstablen et ur skænket af Dragonforeningernes Sammenslutning fredag på kasernen i Holstebro.

Læs mere om årets dragon 2012 her 

I efteråret 2011 var Forsvarskanalen med på patrulje med Lasse Kirkegaard Ahle og C-Coy i Green Zone. Se video her.