[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Sune Wadskjær Nielsen, Forsvarets Hovedredaktion

- Man kan glæde sig til at komme ud og se det unikke flade landskab med et rigt dyreliv. Der er alt fra de store rådyr til ræve, harer, rovfugle og masser andre fugle herude, siger afdelingsleder Ole Frandsen fra Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste.


De grønne områder bliver på søndag åbnet for offentligheden.

På selve åbningsdagen vil være gratis pølser til publikum samt drageværksted og hyrdehundeshow. Arrangementet foregår fra klokken 10.00 til 13.00. Det er en gruppe borgere i ”åbningsgruppen”, der har presset på for at få arealer på Flyvestation Værløse gjort tilgængelig for offentligheden.

- Den 25. november kan vi så fejre åbningen. Den dag har vi set frem til i årevis, og vi glæder os. Nu kan vi fejre et rigtigt godt samarbejde med forsvar og kommune, og samtidig betyder dagen afslutningen af veludført arbejde. Dagen betyder også, at vi nu kan se frem til sammen med forhåbentlig mange andre fra hele Storkøbenhavn at have fået et helt fantastisk udflugtsmål, siger formanden for åbningsgruppen Steen Prytz Jensen.

Området er domineret af den store landingsbane. Det har været anvendt af forsvaret siden 1910, og i årene 1934-2004 var det en flyvestation. Naturstyrelsen, Tips- og Lottomidlerne, Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, Boligejendom Aps Koncernen samt Ballerup og Furesø Kommune har finansieret åbningen.

Se programmet for åbningsdagen her