[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Sune Wadskjær Nielsen, Forsvarets Hovedredaktion

- Vi blev nummer et blandt amatørnationerne. I mange af de andre nationer træner marinefemkæmperne på fuld tid. Polakkerne, tyskerne, brasilianerne og til dels også svenskerne har brugt alt deres tid på det, siger sportschef på det danske landshold chefsergent Erik Madsen.  De danske marinefemkæmpere må i modsætning til deres professionelle konkurrenter afse tid til træning mellem studier og lektier på Søværnets Officersskole, hvor det meste af holdet er rekrutteret.


Forrest kæmper Frederik Ørsted i gummibåden. Hvert sekund talte for danskerne, der i kampen om femtepladsen slog Tyrkiet med ét sekund.


Verdensmesterskaberne fandt sin afgørelse i femte og sidste disciplin – amfibieløb. Danmark blev nummer fem i herrernes holdkonkurrence og nummer fire hos kvinderne, hvilket er de hidtil bedste danske placeringer i VM i marinefemkamp. Det har dog holdt hårdt for herrerne. Blot et sekund skilte dem fra tyrkerne på sjettepladsen.
- Jeg synes, at holdet har gjort det ekstraordinært godt, fordi vi har en reserve med, da holdet har to syge, der er blevet hjemme i Danmark.
Kadet Kasper Loft Nielsen måtte træde til i sidste øjeblik, og har under stævnet slået personlige rekorder i næsten alle discipliner. Også debutanten Mads Lunde Larsen fik et fantastisk VM og opnåede 5900 points og en samlet 17. plads.

Svensk og norsk sejr
Caroline Buunk fra Norge genvandt sit verdernsmesterskab, mens svenske Lars Ekmann blev ny verdensmester og slog tyskeren Mathias Wesemann af tronen. Sverige vandt også holdkonkurrencen hos både mænd og kvinder.