[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Henriette Bech, Forsvarets Hovedredaktion

Åbent hus arrangement er den del af værnepligtscyklussen, hvor blandt andet de værnepligtige står for underholdingen for pårørende og byens borgere, som også er inviterede. Man forventer at omkring 1000 gæster vil besøge åbent hus, dog med forbehold for vejret.

- Det er et af de vigtigste kommunikationsværktøjer. Det er den dag vi fortæller vores værnepligtige om vores historie, og hvor de fremstilles for fanen, hvor vi knytter enhedens historie til de nye soldater og soldaterforeninger. Alt i alt griber vi fat i vores omgivelser, og forsøger at binde fortid, nutid og fremtid sammen så det giver en helhed, fortæller oberst Flemming Mathiasen.

Dagens program vil blandt andet indeholde et modeshow, hvor værnepligtige går på cat walk og viser påklædning fra inderst til yderst. Kampudrustning samt såkaldt riot-udstyr med skjolde vil også blive vist.

Der vil  blive fremført 'småstyrkers kamp', hvor en lille gruppe soldater rykker frem og skyder mod fjenden for til sidst at vinde slaget. Gardehusarregimentets veteran panser- og køretøjsforening vil ligeledes demonstrere kørsel med kampvogne. Derudover vil Søværnets Tamburkorps spille og underholde alle de fremmødte.

Se programmet her