[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Henriette Bech Forsvarets Hovedredaktion

De danske deltagere i De Nordiske Mesterskaber (NM) i militær femkamp klarer sig her på tredjedagen godt med en samlet foreløbig førsteplads til herrerne og en samlet foreløbig tredjeplads til damerne.

De individuelle præstationer er ligeledes i top med Brian Dåsbjerg på en andenplads i skydning samt en tredjeplads i forhindringsløb. Derudover fik Jan R. Nielsen en tredjeplads i forhindringsbanen.
På damesiden på forhindringsbanen gik tredjepladsen til Sabine Pedersen.  I skydning blev det til en delt sjetteplads til Sabine Pedersen og Karina Wøbbe, ligeledes fra Danmark.

Den tidligere verdensmester Brian Dåsbjerg erkender, at han var nervøs op til skydning.
- Der er altid nerver på op til første disciplin, og til sidste nordiske mesterskab havde jeg en katastrofal skydning, og det skulle lige viskes af papiret. Denne gang gik det rigtig godt. Jeg havde en god hurtigskydning og en god præcision-skydning

Brian Dåsbjerg fik en samlet sum på 198 skydepoint, hvilket kun er 2 point fra de maksimale 200 point.
De to nye kvindelige deltagere, Sara Hjalager og Nanna Lihn, slog begge personlige rekorder i dagens svømmekonkurrence, ligesom Sabine Pedersen også gjorde.

40-årige Alan Kjær gør come back i dette års NM. Han stoppede deltagelse i 2007, men er nu tilbage i flot form på 1. holdet.Daniel Wohlbrecht, indehaver af verdensrekorden på forhindringsbane, måtte trække sin deltagelse fra de Nordiske Mesterskaber i militær femkamp 2012 på grund af en alvorlig ankelskade i foråret.

Se også videoindslag: NM 2012