[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Henriette Bech, Forsvarets Hovedredaktion

I tirsdags var det de danske atleter, der nød godt af Dannebrogs og den kongelige families gæstfrihed, hvor atleterne var indbudt til en reception med den kongelige familie.

- Mange atleter var glade, men nogle var måske også lidt triste i forhold til de forventninger de havde til sig selv.Men alt i alt var det en meget positiv oplevelse, og atleterne var om bord i ca halvanden time, siger næstkommanderende på Dannebrog, orlogskaptajn Sten Bilde Jensen.

Der har også været tid til for besætningen, at komme ud og se på byen og overvære enkelte sportspræstationer. Sofie Astrup 21, er skriver om bord på Dannebrog, og hun har set to håndboldkampe.

- Jeg så to herrekampe, Danmark mod Ungarn og Danmark mod Sydkorea. Det var meget spændende og tætte kampe, og Danmark vandt lige præcis. Der var en fantastisk stemning. Når vi er her, så har vi vagt to dage og er vagtfri to dage. Når vi har fri, så går vi ud og ser på byen, shopper og smager de engelske pints, siger hun.

Sofie har været skriver på Dannebrog siden 1. januar i år, og hendes arbejdsopgaver er mange. Når hun ikke hjælper med post og henter aviser eller skriver små notitser, så hjælper hun fx kokken med at skrive menu, eller hun må pudse 'helvedesgelænderet', ligesom mange gaster også gør.
Det er dog ikke OL, der har givet Sofie den største oplevelse indtil videre i sin tid på Dannebrog, men nærmere et møde med den kinesiske præsident tidligere på året.

- Jeg stod falderebsgast den 5. juni på min fødselsdag. Altså så er vi to gaster, der står og gør honør for de gæster der går til og fra borde. Den dag gik den kinesiske præsident fra borde, og han stopper op, og han giver mig hånden inden han forlader skibet. Jeg var meget overrasket, og jeg fandt aldrig ud af hvorfor. Men det var stort. Også fordi det var min fødselsdag. Når nogen i besætningen har fødselsdag råber hele besætningen hurra tre gange, og jeg fik en kagemand af kokken. Det var en god dag, fortæller Sofie Astrup.


Foto: Den Danske Ambassade i London

Skibet forlader London og sejler mod årets sidste Danmarkstur når De Olympiske Lege er slut. Sofie sejler med indtil hun skal afmønstre femte oktober i år.

Dannebrog er platformen, hvor den kongelige familie kan udøve deres arbejde og afholde de møder og receptioner, som er nødvendige, denne gang i forbindelse med De Olympiske Lege i London.