[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Sune Wadskjær Nielsen
- Jeg har savnet svømningen, mens jeg var i Afghanistan. Før svømmede jeg hver anden dag. Jeg var lige hjemme i to uger og fik svømmet et par gange, siger premierløjtnant Rune Nicolaisen, der har haft orlov fra forsvaret, mens han arbejdede som idrætsinstruktør i Afghanistan.
Han er overrasket over rekorden, men gætter på at den gode form, han havde da han kom hjem har givet bonus.
- Teknikken i svømning glemmer man ikke så hurtigt og så tror jeg den træning, jeg har lavet i Afghanistan har øget min iltoptagelse, mens jeg har været af sted, forklarer han. Netop iltoptagelsen er vigtig i finnesvømning, hvor de fleste af den 125 meter lange distance foregår under vandet.
Marie Jørgensen, Frederik Ørsted og Mads Lunde Larsen var de øvrige svømmere, der slog deres personlige rekord i finnesvømning. Det rettede op på et dårligt resultat i den første svømmedisciplin – livredning.
Formiddagens konkurrence i livredning var præget at at folk ikke helt svømmede op til det de havde håbet på og at både en af pigerne og en af herrene fik en tidsstraf. Det står eftermiddagens præstationer i stærk kontrast til, hvor vi havde fire meget flotte personlige rekorder ud af seks starter, siger landtræner sergent Anders Kielen.
Du kan se svømmeresultaterne i VM i marinefemkamp her:
http://www.forsvarsmakten.se/en/About-the-Armed-Forces/Exercises/MWCNP-2012/