[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Torsdag forsvandt et norsk C-130 Hercules på vej fra Evenes i Norge til Kiruna i Sverige. De danske deltagere i øvelsen Cold Response støtter eftersøgningen af det norske fly med to EH101 Merlin helikoptere.

Lige nu er meget luftturbulens, hvad der gør flyvning i området vanskeligt, men der bliver planlagt på at få Fennec-helikopteren i luften senere på eftermiddagen.

De to danske EH101 Merlin indgår fra klokken 10.00 i det norske redningsberedskab (SAR = Search And Rescue) i området fra Bodø til Banak i Nord-norge. Opgaven svarer til det beredskab, helikopterne normalt indgår i hjemme i Danmark, hvor de kan være i luften indenfor en halv time. Udover den danske flyvebesætning er der tyske læger om bord på redningshelikopterne.

De danske helikoptere varetager opgaven, så de norske redningshelikoptere kan indgå i eftersøgningen af den forsvundne C-130 Hercules. De norske redningshelikoptere har et bedre kendskab til området og en større erfaring med SAR-opgaven i sne- og bjergrige omgivelser.

Detaljerne om redningsaktionen tilgår ikke Flyvertaktisk Kommando løbende. Information om redningsaktionen må derfor findes via det norske forsvars hjemmeside: www.forsvaret.no, som løbende opdaterer siden.

Læs mere her