[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Forsvarets Materieltjeneste

I første omgang anskaffes der godt 4.000 nye hjelme, der kan anvendes i forbindelse med missionsforberedende uddannelse, inden soldaterne skal udsendes i internationale operationer.

Forsvarets Materieltjeneste (FMT) har dog indgået en rammeaftale med leverandører, så der kan leveres flere nye hjelme i løbet af de kommende år.

Hjelmen er produceret af firmaet Revision, og den vandt konkurrencen om at blive standardhjelmen i Danmark. Det skete i skarp konkurrence med en tilsvarende hjelm, der dog var betydeligt dyrere.

Testet af brugerne
Forud for valget har hjelmen været gennem en omfattende brugertest, hvor soldater fra Bornholm (Opklaringsbataljonen) og Flyvestation Karup (Combat Support Wing) gennem en seks uger lang periode har brugt hjelmen overvåget af Hærens Kampskole.

Cobra-hjelmen tilbydes med to forskellige indermontager, nemlig et sæt baseret på flytbare puder (hviler på toppen af hovedet) og et sæt baseret på den måde, en cykelhjelm er opbygget på. Sidstnævnte hviler mest på siden af hovedet og skaffer samtidig betydelig mere ventilation til hovedet.

Læs mere om hjelmen her