[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Sune Wadskjær Nielsen

01.58.80 lød tiden på da en udmattet Mads Lunde Larsen tumlede ind over stregen efter at have været igennem de ti forhindringer.

- Lige da jeg kom i mål havde jeg svært ved at holde alle væskerne inde i kroppen. Jeg vente mig om og så tiden og tænke bare: ’Det lykkedes’. Mit mål var at komme under to minutter. Det gik over alt forventning. Det var helt perfekt, siger den 22-årige kadet fra Søværnets Officersskole.

De efterfølgende atleter havde svært ved at slå hans tid. Det var først da de store kanoner fra Tyskland, Sverige og Polen kom på banen helt til sidst i konkurrencen, at de 01.58.80 blev slået. Mads Lunde Larsen endte på 6. pladsen.

Danmark stiller med fire mænd og to kvinder til VM i marinefemkamp, hvor i alt 11 nationer deltager.

- Efter forhindringsbanen ligger vi, hvor vi havde regnet med i den tunge ende af stillingen. Det er ikke vores skarpeste disciplin her til VM. Det har vi tænkt os at revanchere på svømmedisciplinerne, hvor vi plejer at ligge godt, siger landstræner Anders Kielen. I dag skal danskerne helst hale ind på konkurrenterne i disciplinerne livredning og finnesvømning

Danmarks målsætning er en samlet en top fem placering i holdkonkurrencen både hos mænd og kvinder.

Læs flere resultater og artikler fra VM i marinefemkamp her:

http://www.forsvarsmakten.se/en/About-the-Armed-Forces/Exercises/MWCNP-2012/