[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Henriette Bech Forsvaret Hovedredaktion

DM for forsvarets arbejdende hunde i tre discipliner er netop afsluttet på en gård uden for Karup Flyvestations område. I staldene blandt køer og kalve startede sprængstofhundene med at demonstrere deres overlegne lugtesans ved på en kompliceret forhindringsbane af diverse halmballer, mælkekasser, mælkejunger etc.

DM i sprængstof for hunde i forsvaret består af tre baner, Arla-banen i kostalden er en af dem.  De skal opnå et minimum på 70 point for at bestå én bane, og man kan maksimum få 100 point. Til overrækkelsen af hæderen som Danmarks bedste sprængstofhund i forsvaret, er chefen for Air Force Training Centre oberst Kartni Winther og lederen af hundeskolen chefsergent Michael Ellebæk. Dagens placeringer blev Flemming Kaack med Nille som nummer tre. Nummer to blev H.F. Bech med Coyote og endelig løb John E. Rasmussen med Gustav af med første pladsen.DM for vagt- og patruljehunde bekræftede, at man ikke skal forveksle de pelsede søde dyr med almindelige kæledyr, når de er på arbejde. Vagtsomme og skarpe løser de opgaverne med eftersætning af ’skurke’. Hundene er trænede til at give hals 10 gange som advarsel, inden de sætter tænderne i armen på den flygtende. Derudover består banerne af lydighedsøvelser samt test for skud og andre høje lyde. Hunden skal forblive upåvirket og til alle tider bevare roen.

Små 16 point efter andenpladsen kom T. Skibelund med Vaks. Anden pladsen blev besat af H.C. Voss med Chivas, og endelig løb Carsten Bloksgaard Christensen og Dario med første pladsen.

Sidste disciplin i rækken er Biathlon, som er et 10 km langt forhindringsløb for hunde og fører. Banen indeholder bl.a. udholdenhedsøvelser som løb i vand og andre forhindringer. Derudover øvelser, hvor fører bærer hund. Disciplinen kræver, ligesom de andre discipliner, 100 procents lydighed og opmærksomhed fra hunden.
Vinderne af DM i Biathlon blev på 3. pladsen N. Jensen med Ozzy, delt 2. plads til henholdsvis Michael Johansen med Capice og Bjarne Thomsen og Yogi og 1. pladsen gik til C. Christensen med hunden Dario.