[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Andreas Frandsen fra Siriuspatruljen er sejlet med EJNAR MIKKELSEN for at udlægge depoter til de kommende slæderejser i området.
Den lille rødmalede hytte ved Lygna Elv ligger helt åbent med udsigt 360 grader rundt, så allerede på vej op til hytten kan Andreas Frandsen se at skodderne stadig er for vinduerne – fint, så har der sikkert ikke været isbjørn i hytten. Men på den anden side af hytten er der dog spor efter en nysgerrig bjørn. En af brændstoftønderne er klemt i stykker. Andreas kigger på den og vurderer at en isbjørn har stået på tønden. Måske i et forsøg på at komme op til vinduet. Men derudover er der ingen skade sket og de næste par timers arbejde med klargøring af hytten kan gå i gang.

Langt ude i horisonten ligger EJNAR MIKKELSEN for anker. Kysten ved Lygna Elv er ikke opmålt og da havbunden pludselig stiger til 17 meter, kaster EJMI anker hele fire sømil fra kysten for en sikkerheds skyld. Det betyder en relativt lang gummibådstur ind til kysten. Flere ture bliver det faktisk til, for al provianten kan ikke være på en tur. Ud over pemmikan til hundene skal der også rationer til mennesker og nye tønder med brændstof og alle mulige andre ting, som Siriuspatruljen kan få brug for når først kulden og mørket har sænket sig over Nordøstgrønlands øde kyster.

Men i dag skinner solen fra en skyfri himmel og varmen fra det tunge slæbearbejde får sveden frem på de besætningsmedlemmer fra EJNAR MIKKELSEN, der er taget med i land. Tre timer senere er alt klar – alt er talt op, hytten er rengjort og hylderne er fyldt op med mad og udrustning. Nu mangler bare den lange gummibådstur hjem til EJNAR MIKKELSEN før turen fortsætter op ad kysten, hvor flere af Siriuspatruljens hytter skal tilses.