[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin

Der var pindemadder og pinger på Soldaterhjemmet i Fredericia i går. H.K.H. Kronprinsesse Mary var på besøg, og anledningen var alvorlig nok. Sårede og skadede soldater fra internationale missioner kan nemlig have brug for at tilbringe et stykke tid efter deres udsendelse i meget trygge rammer.

- Det, som soldaterhjemmet giver én, er egentlig bare ren tryghed. Det er trygheden ved at træde ind ad døren, siger sprogofficer og premierløjtnant Lea, der blandt andet har været udsendt til Sudan i 2005 og Afghanistan ISAF Hold 9.

Hidtil har der boet soldater med særlige behov på Soldaterhjemmene, men nu bliver der bygget fire nye og helt moderne lejligheder i Holstebro til dem.

Da Lea havde brug for at komme sig ovenpå en udsendelse, var tilbuddet et lille værelse på samme etage, hvor personalet på Soldaterhjemmet også havde deres værelser. Lea oplevede nemlig, at hun fik det tiltagende dårligt efter sin første udsendelse til Sudan, hvor hun oplevede nød og fattigdom på tæt hold. En kvik og medfølende kufmutter ved navn Ester opdagede hurtigt, at Lea havde det skidt.

- Det var min måde at restituere på fra Sudan at være tæt på en masse soldater, samtidig med at jeg kunne gå ovenpå, når jeg skulle være mig selv, fortæller Lea.

Se video her

Fakta
KFUMs SoldaterRekreation er et refugium for udsendte, hvor de kan bo i perioden fra en til 12 måneder.

I første omgang opføres boligerne tre steder: Holstebro, Hvorup og Høvelte.

Boligerne placeres ved siden af et Soldaterhjem for at opnå synergi af faciliteter og fællesskabet.