[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Solen skinnede fra en skyfri himmel og frosten bed i kinderne, da chefen for Forsvarets Materieltjeneste, generalløjtnant Per Pugholm Olsen, mandag overdrog Iver Huitfeldt til søværnet.

 Skibschef Kristian Haumann og kontreadmiral Finn Hansen, chef for Søværnets Operative Kommando, foran Iver Huitfeldt.

Modtageren, kontreadmiral Finn Hansen, gav derefter fregatten videre til dets nye chef, kommandørkaptajn Kristian Haumann, der afsluttede overdragelsesceremonien med at hejse sit kommandotegn over det store skib. Det største krigsskib i søværnets mere end 500-årige historie

- Det er en fantastisk fornemmelse. Det er altid spændende at være skibschef, og det er ikke mindre fantastisk, når det er et helt nyt skib, som man modtager og skal bringe til live. Besætningen og jeg synes, at det er et rigtig godt job, vi har for tiden, siger Kristian Haumann.

 

Kristian Haumann og besætningen kender allerede Iver Huitfeldt fra en mængde testsejladser, og de er begejstrede for, hvad skibet kan.

- Det er et fantastisk skib. Vi har fået en fregat, der mindst er på højde de andre fregatter, der findes i verden, og som der bygges en del af i øjeblikket, fastslår Kristian Haumann.

Nu venter en periode med mindre og større operative tests, før skibet skal gøres klar til sin første operative opgave. Christian Haumann forventer, at Iver Huitfeldt indsættes i kampen mod pirater i slutningen af året.