[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Karen Dahlin Forsvarets Hovedredaktion

Alle danske soldater har ret til tre ugers orlov – som også bliver kaldt leave – hvis den operative situation tillader det undervejs i deres seks måneder lange udsendelse, og det giver tomme pladser ude i missionen. På ISAF Hold 13 har forsvaret rådet bod på det med en særlig leave-deling, der afløser de bortrejste soldater.

- Det betyder, at jeg ikke skal have en operativ pause, hvor jeg kun har to delinger hernede i Afghanistan, men kontinuerligt har tre. Så både for kompagniet, men i særdeleshed for vores britiske force er det en kæmpe fordel, siger major Mads, der er kompagnichef i Bravokompagniet.

Leave-delingen er en integreret del af Bravokompagniet allerede hjemmefra. De har samme uddannelse som de andre soldater, men har en kortere udsendelsesperiode på 4 ½ måned. De har derfor selv ingen orlov. Til gengæld er der så en klar fordel.

- Jeg er glad for, at jeg er hernede i et ryk og ikke skal sige farvel til familien to gange, siger sergent Kim, der er gruppefører i Bravokompagniet.

Se video her