[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Se detaljer på Flyvevåbnets hjemmeside.

Kl.1200 på søndag flyver en F-16 formation og C-130J Hercules for første gang i nyere tid ind over København. Når flyene kommer ind over Sjælland på vej til hovedstaden vil ruten gå ind over Helsinge, Hillerød, Allerød, Holte og den nordlige del af Storkøbenhavn, hvor de passerer Amalienborg på vej ind til Kløvermarken på Amager. 
Herefter går flyene ind i et 360 graders drej over Storkøbenhavn, og overflyver blandt andet Valby, Frederiksberg og Nørrebro. Flyene vil være mindst 300 meter oppe på den sidste del af ruten inden FLY-BY ved Kløvermarken. På den øvrige rute er flyene i mindst 2000 fod eller godt 600 meter.

Det var Kløvermarken der i sin tid lagde græsplæner til de første flyvninger – dengang for søværnet i sommeren 1912.
Hele søndagen vil det være muligt at se på rekonstruerede hangarer, fyldt med bomber, maskinkanoner, motorer, flyverdragter og meget andet grej, der kun er blevet mere og mere avanceret efterhånden, som teknologien har udviklet sig.

Udstillingen på Kløvermarken er åben for alle søndag den 26. august 2012 mellem klokken 10 og 15, og det er gratis at besøge den. Der er ingen parkering på Kløvermarken, men vælger man at parkere på Holmen, vil der dagen igennem køre shuttle-busser mellem Holmen og Kløvermarken. Det anbefales, at man tager offentlig transport eller cykler
Offentligheden gøres opmærksom på, at Raffinaderivej vil være spærret fra lørdag den 25. August kl. 17.30 til søndag d. 26. august kl. 21.00.